Din 3.000 de medici chestionaţi, doar 1.800 au vrut să se vaccineze împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2. În rândul asistenţilor sau infirmierilor, numărul doritorilor este sub 50%, scrie ziaruldeiasi.ro
Reticenţa cadrelor medicale este pusă pe seama lipsei informaţiilor, dar şi pe seama efectelor adverse care ar putea să apară în timp.
“Oamenii nu sunt cobai”, spune liderul Sanitas, care arată că a fost singurul asistent, de pe etajul unde lucrează, ce a fost de acord să fie vaccinat. La nivel naţional, sondajele arată că 40% dintre români nu s-ar vaccina, iar 30% ar aştepta o perioadă pentru a vedea efectele secundare.
Aproximativ jumătate din personalul medical care lucrează în spitalele ieşene nu este de acord să se vaccineze anti-COVID, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi.
Săptămâna trecută, DSP a solicitat de la toate unităţile sanitare să totalizeze numărul personalului medical care este de acord să se vaccineze împotriva COVID-19, concluzia fiind că cei care lucrează în spitale şi care sunt cei mai expuşi riscului infectării nu ar dori să se vaccineze împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2.
Mai exact, din 3.027 de medici, doar 1.820 au semnat că doresc să fie vaccinaţi, iar din 4.998 de asistenţi, doar 2.347 au răspuns afirmativ.
Situaţia este asemănătoare şi în cazul infirmierilor unde, din 1.673 de persoane, doar 699 au spus că sunt de acord să fie imunizaţi, iar din 900 de îngrijitori, doar 366 sunt de acord.
Atât medicii cât, şi asistenţii medicali susţin că rezultatele reflectă o lipsă de comunicare şi de informaţii oferite, în momentul de faţă existând puţine lucruri concrete care se cunosc despre vaccin. De asemenea, consideră că problema a fost pusă greşit şi nu s-a explicat că este vorba despre numărarea personalului pentru a vedea care este necesarul de doze de vaccin.
Citiți mai multe pe ziaruldeiasi.ro
Lasă un răspuns