„Avem o situaţie la nivelul municipiului Iaşi: cedează foarte multă vegetaţie viguroasă. Numai în Copou am identificat 143 de arbori de peste 50 de ani complet uscaţi“, a remarcat şi primarul Mihai Chirica, în prima parte a ultimei şedinţe de Consiliu Local.
El a spus că situaţia semnalată de locuitori de pe Şoseaua Moara de Foc, este prezentă şi în alte zone.
Primarul i-a invitat pe consilieri să completeze în acest sens un proiect de hotărâre aflat deja pe ordinea de zi, privind aprobarea unui acord de colaborare cu Universitatea Agronomică. Obiectul acordului este „colaborarea părţilor în vederea promovării şi susţinerii activităţilor urbane din Municipiul Iaşi în scopul creşterii calităţii mediului“, se precizează în proiectul votat unanim de cei prezenţi.
USAMV „se angajează să facă toate demersurile necesare pentru a oferi expertiză pentru starea de sănătate a plantelor din zonele verzi“ ale oraşului, se arată în documentul menţionat.
Subiectul atins în treacăt la întrunirea aleşilor locali este de fapt unul cronic. În fiecare miez de vară, tot mai devreme de la un an la altul, pentru mulţi copaci din oraş pare să fi venit toamna. E suficient să vă uitaţi mai ales la cei plantaţi pe marginea străzilor ca să vedeţi frunze ruginii – totuşi nu chiar ca în plină toamnă, ci dinspre conturul frunzelor către nervura principală. Cu doi ani în urmă, frunzele multor tei s-au uscat şi au început să cadă spre sfârşitul lunii august, iar anul trecut, fenomenul era vizibil încă de la finele lunii iulie. Aşa cum relatam şi la acea vreme, primarul municipiului şi Agenţia de Protecţie a Mediului tocmai anunţau o scădere a numărului de depăşiri a indicatorilor de poluare din oraş.
Citiți mai multe pe ziaruldeiasi.ro
Lasă un răspuns