
Câteva opinii inedite şi interesante ale unuia dintre cei mai titraţi pedagogi ieşeni referitoare la măsurile anunţate de Guvern în privinţa începerii noului an şcolar, scrie ziaruldeiasi.ro
Reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi cei ai Ministerului Sănătăţii au discutat săptămâna trecută posibilele scenarii pentru începerea anului şcolar. Astfel, din septembrie, cel puţin o parte dintre elevii din clasă vor învăţa de acasă, din faţa disponitivelor electronice.
Chiar dacă în acest moment se încearcă „calibrarea“ sistemului la noile realităţi, specialiştii în educaţie subliniază că învăţământul online nu va putea, cel puţin deocamdată, să înlocuiască relaţia elev-profesor de la clasă.
O inedită şi interesantă opinie are pe acest subiect chiar directorul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic din cadrul Universităţii „Al.I. Cuza“ Iaşi, dar şi unul dintre cei mai respectaţi specialişti în educaţie din ţară, prof.dr. Constantin Cucoş. El afirmă că „învăţământul online e un fel de «îngânare» parţială a ceea ce ne poate rezerva întregul“.
Concret, specialiştii din Ministerul Sănătăţii propun ca elevii din învăţământul preşcolar, primar, gimanziu şi liceu să vină pe rând la şcoală, prin rotaţie, câte jumătate de clasă. Mai exact, aproximativ 15 elevi să vină timp de o săptămână sau două la clasă, în timp ce colegii lor vor învăţa online în acea perioadă, la finalul acesteia urmând să se facă „rocadă“.
În cazul acestor propuneri se prezintă pe larg şi modul în care se va intra sau ieşi din şcoală, faptul că se va face triaj epidemiologic la intrare, iar distanţa fizică se va păstra atât la ore, dar şi în pauze. Masca însă nu este impusă elevilor din învăţământul preşcolar şi primar, ci doar elevilor din învăţământul gimnazial, liceal şi tuturor profesorilor. Totodată, se menţionează şi modalitatea în care se dezinfectează spaţiile sau cum sunt realizate activităţile sportive.
Citiți mai multe pe ziaruldeiasi.ro
Lasă un răspuns