
Inspectorii DSVSA Giurgiu trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte comercializarea cărnii de miel. Asta după ce au descoperit că se comercializa carne de câine sau alte animale, în loc de carne de miel sau de oaie.
”În contextul apropierii sărbătorilor pascale, medicii veterinari oficiali din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu au intensificat acțiunile de control asupra respectării măsurilor de asigurare a salubrității și siguranței alimentelor de origine animală destinate consumului uman. Astfel, este controlat întreg lanțul de producție, depozitare, transport și valorificare, iar eventualele intervenții/modificări neconforme în ceea ce privește calitatea, integritatea, autenticitatea și siguranța alimentelor de origine animală sunt sancționate conform prevederilor legale în vigoare”, transmite DSVSA Giurgiu.
DSVSA Giurgiu a transmis şi faptul că încercările de substituire a cărnii de miel cu carne de animale moarte sau bolnave, care au fost sacrificate când erau în agonie, precum şi prepararea de alimente falsificate şi adăugarea alimentari peste limitele impuse de lege constituie atentat asupra sănătăţii publice.
Deoarece nu de puține ori au fost descoperite tentative de trafic al cărnii de câine prin substituirea cărnii de ovine sau chiar de trafic al cărnii provenite de la animale moarte, atenționăm consumatorii că pentru a fi în conformitate cu normele sanitar-veterinare, carcasa de ovine (adulte sau miel) trebuie să prezinte întotdeauna capul și organele interne nedetașate, precum și ștampila oficială de control sanitar veterinar aplicată lizibil pe fiecare spată și pe pulpe.
Lasă un răspuns